Eftersom ni alla (gör eller ska) arbeta med bloggen i undervisningen är det viktigt att ni vet varför vi gör det och hur det går till. Vi inleder genom att samtala om vad en blogg är samt utforskar olika bloggar för att få en uppfattning om dess omfattning och variation. ”Bloggskolan – hur man lär sig att blogga” inleds med att ni inför morgondagens lektion ska välja ut en blogg ni tycker är intressant och visa den för en kamrat. Efter vårt samtal i dag vet vi att det finns bloggar om allt mellan himmel och jord.

Samtalet under fredagen varar cirka 5-10 minuter och då ska det ingå en kort presentation, utrymme för frågor och vidare samtalsfördjupning.

Inför nästa tillfälle (läraktivitet) ska ni ha sett filmklippet som är delat i Classroom (Lässtrategier). Tanken är att vi först ska samtala om vett och etikett på nätet och därefter börja läsa en bok (högläsning) som handlar om en tjej som blir utsatt för sexuellt ofredande på internet. Jag berättar mer när vi ses nästa vecka.

Under parsamtalen framgick vilka olika intressen ni har; snabba, lyxiga bilar, mode och kändisar. Jag tror inte det var så överraskande när jag berättade om att jag följer flera olika lärare som bloggar om skolan, men kanske var det överraskande att jag också följer olika fotografer som bloggar. 🙂